Passivhuset “Pulkabacken” var bara början

Posted on Apr 20, 2021
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Precis i början av starten i vaggan av Friendly Building byggde vi passivhuset “Pulkabacken”. Här testade vi vårt byggnadskoncept med passivhus i arkitektur av Street Monkey Architects. Att bygga industriellt med volymelement där ingen modul är den andra lik och dessutom i passivhusteknik kräver noggrannhet och kunskap. Här bevisade vi att vårt byggnadssätt även fungerar som suterränghus. Det måste vara roligt att rädda världen och en pulkabacke passade in på tomten.

Att bygga volymelement / moduler industriellt i en fabrik är som att laga mat i ett kök istället för i ett stormkök – bättre och enklare arbetsförhållanden, mindre svinn och därmed mindre material som används och mer kontroll. Bygget i fabrik kan även börja samtidigt som grunden utformas så det blir en kortare byggprocess.

Friendly Building är såklart glada och stolta att SSAB väljer att lyfta fram vårt gamla projekt som stod klart 2014 och det känns underbart med kunder som utrycker som Fanny och Stefan ”we will never move, we will live here forever”.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.