Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

På våra nordliga breddgrader har vi under vinterhalvåret alltid behövt använda stora mängder energi för att få en behaglig temperatur inomhus. Men om vi ska klara de tuffa klimatmål som krävs för att rädda vår planet, måste vi radikalt minska vår energianvändning.

Fastigheter står idag för omkring 40 procent av den totala energianvändningen i Sverige, vilket gör uppvärmningen av våra hus till en avgörande fråga. Samtidigt är det inte många oss som är villiga att göra avkall på ett behagligt inomhusklimat. Svår ekvation? Nej, faktiskt inte. Passivhus är den lika enkla som effektiva lösningen.

Hur funkar det?
Passivhus är extremt välisolerade byggnader med minimalt värmeläckage. De är utrustade med teknik som effektivt tar tillvara den energi som alstras inomhus av människor, elektrisk utrustning och solinstrålning. Det här minskar energibehovet för uppvärmning till ett minimum. Med solpaneler på taket går det till och med att nettogenerera energi på årsbasis – så kallade ”plushus”. Den här härliga kortfilmen på 90 sekunder visar hur passivhus fungerar.

Blir passivhus dyrare?
Det sägs ofta att passivhus och plushus är dyrare att bygga, på grund av kraven på isolering och teknik. Visst, den initiala investeringen kan ibland bli högre, men det tjänar man normalt igen i betydligt lägre uppvärmningskostnader på bara några år. Och med vår byggmetod är det inte ens säkert att det blir dyrare i början – tvärtom faktiskt.

En win-win som vi gärna delar med oss av
Genom att bygga hus som är mer energieffektiva än traditionella byggnader – och med ett minst lika härligt inomhusklimat – kan vi göra stora vinster för såväl miljön som den egna plånboken. När det handlar om passivhus och plushus finns det, som vi ser det, bara vinnare.

Ta gärna kontakt om du vill veta mer om passivhus och vår metod. Vi delar gärna med oss till både dig och resten av världen, så att energibesparingen blir ännu större.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.