Friendly Building vann markanvisning för Tamarinden i Örebro

Posted on May 14, 2020
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Nu står det klart att vi på Friendly Building är en av fyra byggaktörer som vunnit markanvisningen för Tamarinden i Örebro. Tillsammans med arkitektbyrån Street Monkey Architects tog vi fram ett förslag som innefattade både en snygg utsida och en välmående insida – det vill säga ett passivhus med spännande arkitektur, där solcellerna har sin givna plats. Precis så som vi alltid jobbar.

Stadsbyggnadskontoret i Örebro har valt ut fyra aktörer som föreslås delta i genomförandet av projektet. Bedömningen har gjorts utifrån markanvisningsdokumentet och dess fem huvudkategorier; Livet mellan husen, Innovativ arkitektur, Hållbar mobilitet, Gröna gårdar och Smart stad.

Motiveringen av valet av vårt förslag löd:
Ett förslag som tar ett helhjärtat grepp om energifrågan genom att bokstavligen bygga in den i husen. Med ett ambitiöst koncept för energismarta lösningar och ett smakfullt passivhusförslag som reducerar energibehovet har Friendly Building lyckats balansera innovation, teknik och gestaltning på ett föredömligt vis. Förslaget förkroppsligar Tamarindens vision om en genomtänkt och integrerad energilösning från husgrund till tak och utgör därmed en given byggsten i områdets framtid.

Nu längtar vi till nästa steg och ser fram mot att ge Örebro en Friendly Building!

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.