Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

SKR FÖRSKOLOR TILL LANDETS ALLA KOMMUNER

Friendly Building är ett av elva företag som i början av 2020 tilldelats ramavtal med SKR och SKL Kommentus för upphandling av förskolor över hela landet. Våra förskolor innefattar alltid bra materialval, genomtänkt arkitektur och utformning, samt drar 60% mindre energi än de andra leverantörernas förslag (70% mindre energi än BBR’s krav). 

Vi är stolta över uppdraget att skapa sunda och inspirerande miljöer för Sveriges förskolebarn samtidigt som vi är med och bidrar till en hållbar utveckling tack vare vår byggmetod.

I ett certifierat passivhus får byggnaden max förbruka 15 kWh per m2 och år för uppvärmning.  För att komma ner på så pass låga nivåer krävs noggrann projektering och noggrant hantverk. Eftersom vi bygger som vi ritar (inga schabloner) och provtrycker byggnaden när den är färdigbyggd är det en bra start som sedan kommer att stå som grund mot den kontinuerliga uppföljningen SKRs ramavtal innefattar.

Passivhuscertifieringen ingår alltid i priset därför att vi vet att certifieringen verifierar en högre kvalitet på både byggnationen och byggnadens inomhusmiljö under hela livslängden. 

Samtidigt har vi givetvis satt barnens påhittighet och pedagogernas kompetens i fokus vid utformningen av förskolorna. Med solceller på taket kan förskolorna förvandlas till ett plusenergihus!

Friendly Building har en byggtid på ca 6 månader efter färdig schaktbotten och godkänt bygglov.

För mer information, vänligen kontakta oss!

Läs mer om våra olika förskolor

SKRs ramavtal ska göra det lättare, snabbare och mer ekonomiskt för kommunerna att beställa förskolor med hög kvalitet.

Så här säger Gunilla Glasare, chef för tillväxt och samhällsbyggnad på SKR:
– Vi vet att många kommuner står inför att bygga nya förskolor. Att projektera och upphandla förskolor kräver mycket tid, resurser och specialistkompetens. Vi är därför glada att vi nu har upphandlat ett ramavtal som förenklar och effektiviserar byggandet av förskolor med hög kvalitet. Läs mer på SKR.

Mer information om upphandlingen finns på SKL Kommentus hemsida.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.